گیتی قوچانی ضمن اشاره به رعایت نكات اساسي در تغذيه با شير مادر اظهارداشت: شيردهي بلافاصله بعد از تولد شروع شود ، در هفته اول از هر دو پستان به نوزاد شير داده شود که این مهم سبب تحريك ترشح شير مي شود .
وی توصیه کرد: طول مدت شير خوردن از همان روز اول بايد مطابق ميل شيرخوار باشد .
قوچانی تصریح کرد: در روزهاي اول آغوز ممكن است از يك يا دو قاشق مرباخوري در هر پستان تجاوز نكند ، نياز نوزاد هم در همين حد است .
وی با تاکید بر شستشوی دستها با آب و صابون قبل از هر بار شيردادن خاطرنشان ساخت: بعد از شيردادن براي جلوگيري از صدمه به نوك پستان بهتر است يك قطره شير بر روي نوك پستان گذاشته شود تا در معرض هوا خشك شود .
این کارشناس در ادامه با بیان این مطلب که بهترين راه براي تشخيص كافي بودن شير مادر افزايش وزن شيرخوار براساس منحني رشد است عنوان داشت: نوزاد روزهاي اول كمي وزن از دست مي دهد كه نبايد آن را به حساب كمبود شير مادر گذاشت .
وی افزود: مدفوع شيرخواراني كه از شير مادر تغذيه مي كنند شل تر و دفعات آن بيشتر است .
این کارشناس مهمترين عامل در افزايش شير مادر را مكيدن صحيح و مكرر شير از پستان مادر و تخليه پستانها دانست و متذکرشد: اضطراب و نگراني عامل بسيار مهمي در كاهش جاري شدن شير است .
قوچانی ضمن اشاره به این نکته که مراقبت از پستانها نقش ارزنده اي در تداوم شيردهي دارد ادامه داد: در صورت بروز ترك خوردگي ( شقاق ) در پستان بهتر است مكيدن به طور مكرر انجام شود .
این کارشناس مادروکودک معاونت بهداشتی استان یزد یادآورشد: در دوران شيردهي خوردن شير ، ماست ، دوغ ، پنير ، كشك ، ويتامين آ ، هويج ، اسفناج ، سبزيها و كدو حلوائي و قرصهاي كلسيم در صورت عدم تحمل لبنيات پيشنهادمي گردد.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
پنجشنبه 16,ژانویه,2025